5 речей, які вам допоможуть, коли не вистачає натхнення


Так, ми буває надихаємося, коли читаємо різні цитати або коли дивимося фільми як «В погоні за щастям» або «Серфер душі». У цих фільмах головні герої змушують вас відчути себе також героями, в психології це називається набуттям досвіду. Однак іноді цього недостатньо, щоб спонукати вас здійснити свої цілі і мрії.
І в очікуванні належного натхнення ми не робимо ніякої роботи.
Чи важливо натхнення для досягнення успіху в житті? Так, тому що воно діє як спусковий гачок дробовика, оскільки воно запускає дуже важливий «Початковий процес», без якого, часом, ми не можемо зрушити з місця.
Так що ж робити, якщо натхнення не вистачає?

Нижче прописані 5 пунктів, які можуть вам допомогти:

1. Важливість Медитації
Вам не обов’язково займатися глибокою медитацією, коли ви тренуєте свій розум, щоб досягти бажаного стану свідомості. Медитація включає в себе аналіз всіх видів емоцій, таких як гнів, ненависть, співчуття і любов. Згідно багатьом психологічним дослідженням, медитація значно знижує занепокоєння і стабілізує когнітивні здібності.
Це не тільки допомагає вам надихнутися, а й підтримує ваше тіло в хорошій фізичній формі. На сьогоднішній день люди часто страждають психічними захворюваннями, наприклад депресією.
Коли хтось знаходиться в стресі, дуже важко надихнутися.
Навіть якщо ви новачок в медитації, ви все одно можете відчути результати. Вона усуває всі перешкоди на шляху, заспокоюючи нас. Це не секрет, що ви краще виконуєте завдання, коли розслаблені і уважні.
Якщо ви новачок в медитації, зверніть увагу на додаток Calm для iOS і додаток Headspace для Android.
«Заспокойте свій розум, і ваша душа заговорить» – Ма Джая Саті Бхагават

2. Поставте на паузу соціальні мережі
Від смартфона до комп’ютера – відключіть все і дайте собі коротку перерву. Пам’ятайте, 100 років тому не було мобільних пристроїв, тому людям доводилося шукати різні способи розваги. Можливо, зізвонитеся зі старим другом або запросіть свого колегу на ланч.
Психологи провели опитування з 100 чоловік, 50 з яких отримали всі цифрові можливості, а 50 – тільки необхідні пристрої для виконання певного завдання. Після експерименту було доведено, що друга група виконала на 85% більше роботу ефективно, ніж перша. Цифрові медіа, соціальні мережі з кожним днем стають все більш переповненими інформацією і забруднюють нашу свідомість, тому дуже важливо час від часу зупинятися і робити паузи, відпочиньте від них.
Робіть собі ретріти від соціальних мереж. Візьміть собі за практику, хоча б 1 раз в тиждень повністю відмовтеся від перегортання стрічки інстаграма або Фейсбук. Це вже зменшить інформаційне навантаження.

3. Прийміть «заспокійливу пігулку»
У нашій нинішній культурі люди постійно кудись біжать, поспішають, щоб досягти своєї мети, але вони не витрачають час, щоб дати своєму тілу і мозку такий необхідний відпочинок.
За словами Філліс Корккі, письменника NY Times, «співробітникам зазвичай необхідно відключитися від свого робочого місця, щоб відновити свої внутрішні ресурси, щоб забезпечити когнітивну підзарядку».
За словами Бет В. Оренстайн з Everyday Fitness: «Легко розчаруватися, коли ми відчуваємо себе не натхненним. Коли настають такі моменти, часто рекомендується зробити перерву на кілька днів. Іноді вашому розуму просто потрібно відпочити від шуму і метушні». Ми повинні розуміти, якщо ми не будемо відпочивати, у нашого тіла та розуму не буде часу на перезарядку, і наші рівні натхнення знизяться.
«Саме час розслабитися – це тоді, коли у вас немає на це часу». – Джим Гудвін

4. Чудеса музики
Музика – це комбінація голови і серця. З наукової точки зору, коли ви слухаєте улюблену музику, вона надає заспокійливий ефект і з’єднує ваш мозок і свідомість. Можливо, все, що вам потрібно, це легкий джаз (це нормально, якщо ваш жанр – хеві-метал), головне – це відволіктися від творчого фанку. Музика дійсно має великий вплив на ваші емоції і ваш внутрішній стан. Можливо, ваш день не задався, і це впливає на вашу працездатність. А прослуховування улюбленої пісні може підняти вам настрій і, таким чином, це дозволить вам бути більш продуктивним, новаторським і творчим в тому, що ви збираєтеся робити.

5. Голосно кричіть!
Вчені звертають увагу на той фактор, що люди рідко діляться тим, який у них внутрішній стан або що у них відбувається в голові. Їх розум перетворюється в закриту шафку, де накопичується «сміття», і це «сміття» також важливо вивозити. Цей негатив і напругу можна усунути, якщо ви голосно прокричите.
Виберіться на природу, в поле, ліс, де спокійно і зовсім немає людей. І голосно, на весь голос покричіть. Це відразу знизить ваш рівень стресу, і ви відчуєте легкість всередині.
Наступного разу, коли ви відчуєте себе не натхненним, спробуйте що-небудь з перерахованого вище, і ви здивуєтеся, наскільки ефективно це працює, тому що, як кажуть психологи: «Людські істоти прийшли з керівництвом. Все, що вам потрібно знати, це як його читати і використовувати».

Джерело

Наші проекти

«КОД СИНЕРГІЇ» В РАМКАХ ПРОЕКТУ «ЛІДЕР ЯКИЙ ЗАЛУЧАЄ»

Для Команди керівників компанії «Дарница» проведена бізнес гра «Код Синергії» в рамках проекту «Лідер який залучає».
Бізнес симуляція – це прекрасна можливість в захоплюючій формі змоделювати процес взаємодії і створення результату.

Читати більше

НОВА РЕАЛЬНІСТЬ ПОЛІЦЕЙСЬКОГО ЛІДЕРСТВА 4 МОДУЛЬ

Пройшов завершальний, 4 модуль програми “Нова реальність поліцейського лідерства”.
Тренінг охопив такі ключові аспекти, як комплексний «майндсет» ефективного керівника

Читати більше

НОВА РЕАЛЬНІСТЬ ПОЛІЦЕЙСЬКОГО ЛІДЕРСТВА 3 МОДУЛЬ

Проведено черговий 3 модуль для Академії Патрульної Поліції у Кривому Розі. Дякуємо організаторам проекту Регіональний програмний офіс Департаменту юстиції США / ICITAP в Україні за довіру.

Читати більше

ОТРИМАТИ
ІНФОРМАЦІЮ

    What is 5 + 6 ?